top of page

Celler Jan Vidal ja yli 80-vuotinen viinintekoperinne

  • Writer: Netta Laurenne
    Netta Laurenne
  • 6.9.2022
  • 1 min käytetty lukemiseen


Ventosa-Mañen perheen historia Penedèsin alueen viinintekijänä ulottuu aina vuoteen 1941 saakka ja historian tuoma tieto-taito ja näkemyksellisyys ohjaavatkin perheen toimintaa vahvasti. Vuonna 1970 Jan Vidal perusti omaa nimeään kantavan viinitilan, Celler Jan Vidalin, jonka tavoite silloin ja vielä tänäänkin, on tehdä laadukkaita ja elegantteja viinejä. Nykyisin tilaa johtavat Jan Vidalin poika ja pojanpoika, Josep Ventosa ja Xavier Mañe.

Jan Vidalin tarhat sijaitsevat aivan Penedèsin sydämessä, jossa maaperän kalkkikivisyys palvelee heidän viiniensä raikkautta ja aromaattisuutta. Köynnökset ovat 30-50 -vuotiaita. Perhe kasvattaa tarhoillaan valkoisia lajikkeita macabeo, xarel-lo ja parellada ja punaisia lajikkeita garnacha, cariñena, syrah, cabernet sauvignon ja merlot. Päärooli heidän tuotannossaan on Honor kuohuviineillä, mutta cavan lisäksi he valmistavat myös pieniä määriä puna- ja valkoviinejä.


Three people with wine in the vineyard
Xavier Mañe, Netta Laurenne ja Josep Ventosa

Tutustu tuottajan viineihin



Comments


Yhteystiedot

netta@tasteimports.fi

Taste Imports 

Vanha talvitie 19 A

00530 Helsinki, Finland

Y-tunnus: 2174389-0

  • Instagram
  • Facebook
  • LinkedIn

Kiitos ja tervetuloa porukkaan!

Viinin maahantuoja - ja tukkumyyjä, espanjalaiset viinit, HoReCa, Alko

©2022 Taste Imports

#parastaviiniä, #viini #tasteimports #alkontilausvalikoima 

#horeca #alko #viinikellaricom #viinielämää

bottom of page